خط کار اجتماعی تشیع  آزادیخواه  مردم‌گرا 
در کلام امام صادق
امام جعفر صادق علیه‌السلام در ۱۷ربیع‌الاول سال ۸۳هجری، متولد شد. شهادت آن حضرت به دستور دومین خلیفه عباسی، منصور دوانیقی، در ۲۵شوال سال ۱۴۸ هجری واقع گردید.
همزمان با پایان دوران بنی امیه و آغاز حکومت بنی عباس، بر اثر درگیری و جابجایی دو خلافت جور دوران مناسبی ایجاد شد که حضرت صادق با استفاده از آن توانست به تدوین و بازآموزی اصول و مبانی آیین رهایی‌بخش اسلام محمدی و تشیع انقلابی بپردازد و از همین روست که تشیع انقلابی را به نام آن حضرت «مذهب جعفری» نامیده‌اند.
طی ۳۴ سالی که امام صادق هدایت جنبش را برعهده داشت، میراث آرمانی و فرهنگی بسیار گرانبها و بی‌بدیلی با مجاهدت و تعالیم آن حضرت فراهم آمد.
آثار مکتوب شیعه مربوط به دوران حضرت صادق به ۴۰۰ جلد بالغ می‌شود و شمار شاگردانی که در مکتب او پرورش یافتند به بیش از ۴۰۰۰ تن می‌رسد.
سرانجام خلیفهٔ جور و ارتجاع دوران که وجود حضرت صادق و جنبش تحت هدایت او را برای ادامهٔ حاکمیتش خطرناک می‌دید طی توطئه‌ ای ششمین پیشوای تشیع انقلابی را مسموم کرد و به‌شهادت رسانید.
از کلمات آن حضرت است که: « ۴ ارزش اخلاقی در پیامبران وجود دارد: نیکی، سخاوت، صبر و پایداری بر سختیهای راه و قیام برای احقاق حقوق مردم».
امام صادق هم‌چنین فرمود: شما را با مردم چکار؟ از مردم دست بـداریـد و هـیـچـ‌کـس را به اجبار بـه مـذهـب خـود نـخـوانـیـد. بـر سـر دیـن بـا مـردم سـتـیـزه نـکـنـیـد. آیا تو می‌توانی مردم را به‌زور وادار کنی که مؤمن باشند؟ مردم را رها کنید
 
قطعاتی از کلاس‌های تبیین جهان 
در رویارویی ایدئولوژیک مجاهدین با ارتجاع و استبداد خمینی 
دانشگاه صنعتی شریف ۱۳۵۸
 
امام صادق گفته است
یکی از نشانه‌های جامعه امام زمان توحید و آزادی عبارتست از
 رسیدن زنان به درجات اجتهاد و امامت 
یعنی تبعیض جنسی و بهره کشی تا کجا رخت بربسته 
که جایی برای ایدئولوژی جنسیت
 کالا دیدن زن و نگرش کالایی باقی نمی‌ماند
مسعود رجوی ـ ۲۲آبان ۱۳۷۹
لطفا به اشتراک بگذارید:     
🙏لطفا به اشتراک بگذارید